Thuisrestaurants - Single diners - Workshops

Vragen? Bel me gerust:
0416 27 30 28  / 06 26 94 71 42

Passie voor eten en genieten

Wie ben ik

… mijn naam is Monique Rikkers en ik ben opgegroeid in het Bourgondische Brabant. Elke dag koken was bij ‘ons thuis’ de normaalste zaak. Toen ik op kamers woonde heb ik heel veel recepten en keukens uitgeprobeerd; van een boterham met gesmolten kaas, tot volledige Chinese maaltijden. En later heb ik me in Italië verdiept in de Italiaanse keuken.

Na een auto-ongeval lukte het me maar niet mijn leven weer op te pakken. Pas na een lange zoektocht binnen het medische circuit, kwam ik uit bij een orthomoleculair geneeskundige. Daar werd ik met dille druppeltjes en zonnebloem-tinctuur weer op de been geholpen. Dille en zonnebloemdruppeltjes? Ik weet niet wat jij daarbij denkt, maar ik had er toen volstrekt geen beeld bij…

Vanaf dat moment is mijn zoektocht begonnen. Boeken lezen, surfen op het net, lezingen, zowel over lichamelijke klachten als over voeding. En dat doe ik inmiddels al meer dan 30 jaar.

Daardoor kwamen de gezondheidsklachten van mijn moeder in een heel ander daglicht te staan. Wat kun je zelf aan hartklachten en diabetes doen? Hoeveel is er te winnen door anders te gaan eten? Inmiddels ben ik volstrekt ‘om’. Wanneer je andere keuzes maakt binnen je voeding(patroon), en op een andere manier boodschappen gaat doen, kom je “hapje voor hapje” dichter bij je doel. Vulling wordt voeding. Je maakt bewustere keuzes. Je krijgt meer energie. En dat zorgt dat ziektes wegblijven of dat klachten afnemen! En.. het is véél lekkerder!

Samen proeven en genieten

Ik probeerde het allemaal zelf uit:

  • sapvasten: een aantal dagen alleen op sap
  • detoxen (ontgiften) door -tijdelijk- belastende voeding uit mijn voedingspatroon weg te laten en extra elementen te gebruiken die het spijsverteringssysteem stimuleren. Zo verlies je ballast. Het resultaat? Meer dan 100% energie en een kilo per week gewichtsverlies, precies op de lastigste delen; de buik en heupen!
  • een maand volledig zonder suiker. Dat was echt een (h)eerlijke ervaring!

 

Heel graag deel ik mijn kennis met je:

  • door je te laten genieten van heerlijk eten
  • door je aan de hand te nemen en samen er voor te zorgen dat je de goede keuzes maakt wanneer je last hebt van je gewicht …

Met droge kennisoverdracht heb ik niet zoveel, met proeven des te meer. Want eten is voor mij genieten. Van samen, van verschillende smaken, van gezelligheid en van een begeleidende wijn..

Kortom:

Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten.
George Bernard Shaw (Iers-Engels schrijver en criticus 1856 – 1950)

Maaltijden geserveerd

Gasten

Liter water gekookt

thuisrestaurants

Kom ook genieten van lekker eten 

Deze mensen hebben ook genoten

"Monique is een geweldige gastvrouw. Ze kookt lekker met veel afwisseling en ze maakt mensen blij!"

Joan, Kaatsheuvel

"De single diners zijn een unieke mogelijkheid om elkaar in een ontspannen sfeer te ontmoeten. Het is laagdrempelig en iedereen die komt, komt om een gezellige avond te hebben. Eten verbindt en Monique weet op haar eigen wijze iedereen te betrekken in de gesprekken. Je kunt op zoek zijn naar een partner of gewoon een leuke avond met gelijkgestemden. Al ken je van tevoren niemand, je zult na zo’n avond zeker geen spijt hebben dat je gekomen bent!"

Judith, Tilburg

"Het thuisrestaurant was een succes. Bij Monique voel je je meteen thuis; ze is een ster als gastvrouw en als kok. Nieuwe mensen ontmoeten en heerlijk eten. Ik ging voldaan, zowel fysiek als mentaal, naar huis. "

Petra Harlingen

Neem contact met me op

1 + 9 =