Thuisrestaurants - Single diners - Workshops

Vragen? Bel me gerust:
0416 27 30 28  / 06 26 94 71 42

Gezond en meer smaak

Monique kookt voor gasten in thuisrestaurant: ‘Nieuwe mensen ontmoeten geeft sjeu aan het leven’

Kees Klijn 25-04-19, 14:51 Bron: BD

KAATSHEUVEL – Elke laatste vrijdag van de maand tovert Monique Rikkers haar rijtjeshuis om in een thuisrestaurant in Kaatsheuvel. ,,Ik wil vooral mensen met elkaar verbinden.”

Sticky asian snackballetjes en gemarineerde champignons. Gerookte eend met mango chutney en pittige tuinkers. Een frisse salade met zeespaghetti, shiitake en een smakelijke dressing met sesamzaadjes. Daarna een hot pot van urenlang getrokken kippenbouillon, waarin witvis, gamba’s, kipfilet, biefstuk, fricandeau en gehaktballetjes garen. Het toetje: huisgemaakte mangosoep met citroen sorbetijs en amandelen. Tot slot: koffie of thee met zoete verwennerij. 

Urenlang tafelen in je eigen omgeving, je totaal laten verwennen

Monique Rikkers

Bij zo’n menu denk je aan keurig met damast gedekte tafels, eetgerei van zilver, obers tot in de puntjes gekleed. Dus aan een restaurant met enige naam en faam. En aan gasten met een gevulde portemonnee. 

Exquise diner

Maar nee, dit exquise diner – schrijver dezes kan het weten, zijn smaakpapillen maakten vreugdesprongetjes – werd gehouden in een rijtjeshuis in Kaatsheuvel en bij elkaar getoverd in een piepklein keukentje. Nog eens elf mensen genoten er intens van. Monique Rikkers (57) is begeesterd van kokkerellen. En ze houdt van mensen. ,,Ik vind het verschrikkelijk leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. Dat geef sjeu aan het leven. Mensen met elkaar verbinden, dat is prachtig. Daar draait het in wezen om bij mijn thuisrestaurant.”

Met heerlijk eten gebeurt dat moeiteloos: er zijn mooie, soms diepgaande gesprekken, er wordt gelachen, er is soms een pittige discussie, die uiteindelijk verdrinkt in een goed glas wijn.

Moeder

Elke laatste vrijdag van de maand haar huis als thuisrestaurant inrichten, Rikkers begon ermee toen haar moeder was overleden. ,,Ik was haar mantelzorger. Daar was ik zo druk mee dat mijn vriendenkring was opgedroogd. Ik had zelf last van voedselallergieën. Onderzoek wees uit dat ik histamine had. Om daar van af te komen, moet je alleen verse producten eten. Als je dat doet en je houdt van koken en je wilt weer nieuwe mensen leren kennen, dan kun je net zo goed een thuisrestaurant beginnen.”

Dat werd ‘GenietenVanEten’. Het restaurant loopt lekker, al is het verdienmodel tegenover al die uren werk die erin wordt gestoken nog niet in evenwicht. 

Weg zijn puistjes en buikklachten

Rikkers steekt letterlijk goed in haar vel: weg zijn puistjes en buikklachten. Ze heeft zin in nieuwe uitdagingen. ,,Ik verdien weliswaar de kost met advies in marketing, maar ik wil mijn passie nog meer uitleven. Binnenkort is er een singlediner. Ik wil ook graag buitenshuis koken. Bijvoorbeeld voor een bijzondere gelegenheid een diner aan huis verzorgen voor een klein gezelschap. Dus urenlang tafelen in je eigen omgeving, je totaal laten verwennen.”

Mee-eten kost 23,95 euro, exclusief drank.

Kom ook genieten van lekker eten 

Deze mensen hebben ook genoten

"Monique is een geweldige gastvrouw. Ze kookt lekker met veel afwisseling en ze maakt mensen blij!"

Joan, Kaatsheuvel

"De single diners zijn een unieke mogelijkheid om elkaar in een ontspannen sfeer te ontmoeten. Het is laagdrempelig en iedereen die komt, komt om een gezellige avond te hebben. Eten verbindt en Monique weet op haar eigen wijze iedereen te betrekken in de gesprekken. Je kunt op zoek zijn naar een partner of gewoon een leuke avond met gelijkgestemden. Al ken je van tevoren niemand, je zult na zo’n avond zeker geen spijt hebben dat je gekomen bent!"

Judith, Tilburg

"Het thuisrestaurant was een succes. Bij Monique voel je je meteen thuis; ze is een ster als gastvrouw en als kok. Nieuwe mensen ontmoeten en heerlijk eten. Ik ging voldaan, zowel fysiek als mentaal, naar huis. "

Petra Harlingen

Maaltijden geserveerd

Gasten

Liter water gekookt

thuisrestaurants

Neem contact met me op

1 + 14 =