Thuisrestaurants - Single diners - Workshops

Vragen? Bel me gerust:
0416 27 30 28  / 06 26 94 71 42

Kom genieten van een heerlijke BBQ en bijbehorende biertjes!

BAROS Sunday Roast

21 augustus vanaf 15.00 uur

De Sunday Roast is een mooie Britse traditie waarbij na de kerkdienst uitgebreid getafeld wordt met familie en vrienden. Deze traditie om op zondag (vaak in pub’s) bewust de tijd te nemen om te ontspannen en van elkaars gezelschap te genieten met een biertje en lekker eten is niet meer weg te denken uit Engeland. En dat is voldoende reden dat Baros en Genieten van Eten deze traditie met veel plezier en liefde importeren naar Nederland. Dus kom maar op met die lazy sunday, gezelligheid, goede gesprekken en bovenal lekker eten en drinken!

Naast het gezelschap en een lekker biertje is het vlees het belangrijkste van een Sunday roast. Dat kan rosbief zijn, maar ook gerijpt rundvlees, langzaam gegaarde ham of lamsvlees, kip of kalkoen. Niets is lekkerder dan de geur van een mooi stuk vlees dat staat te garen! (Maar geuren onze overheerlijke vegetarische gerechten minimaal net zo goed.) En onze eerste Roast wordt ook nog eens meteen speciaal. Naast Genieten van Eten en Baros Bier sluit Daan van Grimbergen (brouwer bij Daan’s Moonshine en BBQ-expert) met zijn vrouw Eline aan. En dat betekent dat er stoer gebarbecued gaat worden! Zij gaan verschillende soorten vlees en vegetarische gerechten bereiden met diverse BBQ technieken. Denk aan 3-2-1 methode, Caveman style, poffen en roken. Hiervoor gebruiken ze diverse soorten hout, houtskool en briketten in een cirkel van vuur. Verse kruiden, marinades en rubs worden gebruikt om het geheel nog smaakvoller te maken. En verschillende pannen staan direct op het vuur of hangen aan een driepoot. Daarin worden verschillende bijgerechten zoals gekaramelliseerde uien en gepofte aardappelen op open vuur gemaakt. Ook het dessert wordt met een van deze technieken gemaakt.

En bij al dit lekkers passen de bieren van Baros en Daan’s Moonshine natuurlijk prima. Geniet van frisse blonde bieren of de wat donkere bieren die perfect bij deze Roasts passen. En natuurlijk kun je al of niet met een biertje in de hand alle vragen over deze manier van BBQ’en aan Daan stellen. Die drinkt graag een biertje mee en vertelt met veel passie over buitenkoken en BBQ’en.

Praktische info

  • De prijs voor deze heerlijke BAROS Sunday Roast is € 35,- inclusief een welkomstdrankje.
  • Kinderen tot 12 jaar betalen € 6,50 voor een kindermenu, onbeperkt ranja en een lekker ijsje
  • Drankjes (bier, wijn, fris) worden apart afgerekend.
  • De datum is zondag 21 augustus 2022. Vanaf 3 uur ‘s middags is de deur open en vanaf een uurtje of 4 gaan we alle lekkere hapjes proeven.
  • De Roast vindt plaats in Sprang Capelle. Mocht het niet zo’n stralend weer zijn als we nu verwachten, dan zorgen we ervoor dat we toch comfortabel (en droog…) dit kunnen meemaken.
  • Na je inschrijving sturen we je een tikkie (vermeld dus je telefoonnummer even) en na betaling is je inschrijving definitief.

Wil je deze bijzondere smaakbeleving en BBQ-ervaring meemaken? Geef je dan snel op via het aanmeldformulier, want we hebben een maximum aantal deelnemers. Deelname gaat op volgorde van aanmelden. Vind je het leuk om eerder op de dag al te komen helpen, geef dat dan ajb bij de aanmelding aan. Nog even voor alle duidelijkheid: wanneer je vegetarisch bent, is het zeker ook mogelijk deel te nemen. Vermeld dit bij je inschrijving.

Héél graag zien we je op zondag 21 augustus, zodat we gezamenlijk kunnen genieten van een gezellige en lazy Sunday!