Wie ben ik

 

 

 

monique rikkers… mijn naam is Monique Rikkers en ik ben opgegroeid in het Bourgondische Brabant. Elke dag koken was bij ‘ons thuis’ de normaalste zaak. Toen ik op kamers woonde heb ik heel veel recepten uitgeprobeerd, van een boterham met kaas, tot volledige Chinese maaltijden. Later heb ik me in Italië verdiept in de Italiaanse keuken.

Na een auto-ongeval lukte het me maar niet mijn leven op te pakken en pas na een lange zoektocht binnen het medisch circuit, kwam ik uit bij een orthomoleculaire geneeskundige. Daar werd ik met dille druppeltjes en zonnebloem-tinctuur weer op de been geholpen. Dille en zonnebloemdruppeltjes?? Ik weet niet wat jij daarbij denkt, maar ik had er toen volstrekt geen beeld bij..

 

Vanaf dat moment is mijn zoektocht begonnen. Boeken lezen, surfen op het net, zowel over lichamelijke klachten als over voeding, en dat doe ik inmiddels al meer dan 20 jaar.

 

Daardoor kwamen de gezondheidsklachten van mijn moeder in een heel ander daglicht te staan. Wat kun je zelf aan hartklachten en diabetes doen? Hoeveel is er te winnen door anders te gaan eten? Inmiddels ben ik volstrekt ‘om’. Wanneer je andere keuzes maakt voor je voeding, dan ga je op een andere manier boodschappen doen en “hapje voor hapje” kom je bij het doel wat je wilt bereiken. Vulling wordt voeding, bewustere keuzes, meer energie, dat zorgt ervoor dat ziektes wegblijven en dat klachten afnemen! En.. het is véél lekkerder!

 

Ik probeer het allemaal zelf uit:

  • sapvasten: een aantal dagen alleen op sap,
  • detoxen (ontgiften) door tijdelijk, belastende voeding uit mijn voedingspatroon weg te laten en extra elementen te gebruiken die het spijsverteringssysteem stimuleren zodat je overtollige ballast verliest. Het resultaat? Meer dan 100% energie en een kilo per week gewichtsverlies, precies op de lastigste delen, de buik en heupen!
  • Recentelijk heb ik deel genomen aan de landelijke sugar challenge: de hele maand september volledig zonder suiker. Wat een ervaring!
     

Heel graag deel ik mijn kennis met je:

  • door mijn liefde voor koken en kennis over te dragen.
  • door voor je te koken met mijn liefde door je aan de hand te nemen en samen er voor te zorgen dat je de goede keuzes maakt wanneer je je teveel aan kilo´s  kwijt bent..
     

Droge stof breng ik niet over, altijd kun je proeven, want: eten is voor mij genieten. Van samen, van smaken, van gezelligheid, van een begeleidende wijn, kortom:

 

Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten.
George Bernard Shaw (Iers-Engels schrijver en criticus 1856 – 1950)