Wie ben ik‚Äč?

monique rikkers… mijn naam is Monique Rikkers en ik ben opgegroeid in het Bourgondische Brabant. Elke dag koken was bij ‘ons thuis’ de normaalste zaak. Toen ik op kamers woonde heb ik heel veel recepten en keukens uitgeprobeerd; van een boterham met gesmolten kaas, tot volledige Chinese maaltijden. En later heb ik me in Italië verdiept in de Italiaanse keuken.

Na een auto-ongeval lukte het me maar niet mijn leven op te pakken. En pas na een lange zoektocht binnen het medisch circuit, kwam ik uit bij een orthomoleculaire geneeskundige. Daar werd ik met dille druppeltjes en zonnebloem-tinctuur weer op de been geholpen. Dille en zonnebloemdruppeltjes?? Ik weet niet wat jij daarbij denkt, maar ik had er toen volstrekt geen beeld bij...

Vanaf dat moment is mijn zoektocht begonnen. Boeken lezen, surfen op het net, lezingen, zowel over lichamelijke klachten als over voeding. En dat doe ik inmiddels al meer dan 30 jaar.

Daardoor kwamen de gezondheidsklachten van mijn moeder in een heel ander daglicht te staan. Wat kun je zelf aan hartklachten en diabetes doen? Hoeveel is er te winnen door anders te gaan eten? Inmiddels ben ik volstrekt ‘om’. Wanneer je andere keuzes maakt binnen je voeding(spatroon), dan ga je op een andere manier boodschappen doen en “hapje voor hapje” kom je bij het doel dat je wilt bereiken. Vulling wordt voeding, je maakt bewustere keuzes, krijgt meer energie en dat zorgt dat ziektes wegblijven of dat klachten afnemen! En.. het is véél lekkerder!


Ik probeerde het allemaal zelf uit:

  • sapvasten: een aantal dagen alleen op sap
  • detoxen (ontgiften) door -tijdelijk- belastende voeding uit mijn voedingspatroon weg te laten en extra elementen te gebruiken die het spijsverteringssysteem stimuleren. Zo verlies je overtollige ballast. Het resultaat? Meer dan 100% energie en een kilo per week gewichtsverlies, precies op de lastigste delen, de buik en heupen!
  • een maand volledig zonder suiker. Dat was echt een (h)eerlijke ervaring!


Heel graag deel ik mijn kennis met je:

  • door mijn kennis en liefde voor koken aan je over te dragen
  • door je aan de hand te nemen en samen er voor te zorgen dat je de goede keuzes maakt wanneer je een teveel aan kilo´s hebt ...
     

Met droge stof heb ik niet zoveel, dus je kunt altijd proeven. Want: eten is voor mij genieten. Van samen, van verschillende smaken, van proeven, van gezelligheid en van een begeleidende wijn..
Kortom:
 

Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten.
George Bernard Shaw (Iers-Engels schrijver en criticus 1856 – 1950)Naast genietenvaneten.nl is Marketing & Communicatie mijn passie.
Meer hierover vind je op AIM: adviesinmarketing.nl.