Cursus I

Weet wat u eet voor een goede gezondheid (Basis)

Deze cursus is een aanrader voor iedereen die het belangrijk vindt om goed voor zichzelf te zorgen. Ook wie het gewoon leuk vindt om meer te leren over gezond eten, zal deze cursus zeker interessant vinden. Er zijn geen etenswaren verboden. Met deze cursus investeer je 3 avonden en je hebt na deze avonden de kennis om zelf bewustere keuzes te maken.

 

De inhoud van de cursus

We beginnen met thee en koffie en iets lekkers om te proeven. Dat kunnen muffins zijn, of zelfgemaakte chocolade. Ondertussen leg ik je uit welke keuzes er zijn op voedingsgebied: wat belast je lichaam of wat is licht verteerbaar? Wat is nepvoedsel en welke producten zitten bomvol met voedingstoffen? We gaan onder meer kort in op het menselijk lichaam. Je leert over eiwitten, koolhydraten en vetten. Melk, zout, suiker, E-nummers en voedsel bereiden. En altijd laat ik je proeven: hoe smaakt zelfgemaakte mayonaise, of een zelfbereid soepje? Kortom: een boeiende cursus die je op een praktische manier kennis en vaardigheden geeft. Waardoor je er voor je dagelijkse leven nog lang na de cursus iets aan zult hebben.
 

  • in:Graag leer ik je om meer bewust te worden van voedingswaarde in voedsel. Je gezondheid kan verbeteren op de meest eenvoudige manier. Je hoeft niet te investeren in allerlei dure supplementen, poeders of pillen. Je leert balans aanbrengen zonder ingewikkelde voedingsadviezen.
  • Je krijgt een flinke voorraad kennis, tips, recepten en inspiratie over voeding, wat erin zit en wat het doet met je lichaam. Daarmee kun je je eigen voedingspatroon kritisch onder de loep nemen.
  • Geen waanzinnige veranderingen zonder er moeite voor te doen. Maar kennis om te weten wat voeding voor je kan doen, en inspiratie om op een andere manier te kijken naar je eigen eetpatroon. Ik geef je het gereedschap in handen om passie te ontwikkelen voor voeding en voor de werking van je eigen lichaam – en jij maakt daar iets van.
  • Als je dat goed in de oren klinkt is deze cursus zeker iets voor jou!

 

Wil je meedoen? Stuur me dan een mailtje naar info@genietenvaneten.nl

 


 

Cursus II Weet wat u eet voor een goede gezondheid (Vervolg)