Ontbijtmuffins

 

Ingrediënten

  • 200 gram volkoren meel
  • 3 eetlepels sojameel
  • Snufje versgemalen zeezout
  • 3 theelepel bakpoeder
  • 2 eieren
  • 55 gram boter, gesmolten
  • 175 ml sojamelk
  • 125 ml ahornsiroop
  • 125 gram verse bosbessen
  • 125 gram gedroogde cranberry’s, grof gehakt
  • 125 gram rozijnen
  • 125 gedroogde abrikozen, in stukjes gehakt
  • 75 gram pecannoten
  • 2 theelepels geraspte sinaasappelschil
  • 2 theelepels kaneel
  • Beetje olijfolie om in te vetten

 

Materialen

  • Mixer of garde
  • Muffinbakblik,
  • Papieren muffinvormpjes


Bereiden

Verwarm de oven op 200 C graden en vet 12 muffinvormpjes in met olijfolie.
Klop in een kom de eieren iets los en roer er de gesmolten boter, sojamelk en ahornsiroop  met een garde door of mix kort met een mixer totdat het een egale massa is.
Roer met een lepel in een andere kom het meel, zout en bakpoeder door elkaar.
Giet dit mengsel bij de andere kom en voeg de resterende ingrediënten toe. En roer alles kort door elkaar. Er mogen gerust nog klontjes inzitten. Schep het mengsel in de muffinvormpjes.

 

Bak ze ongeveer 20 - 25 minuten in het midden van de oven mooi bruin en gaar van binnen. Als de oven klaar is laat je ze nog 5 min in de oven staan met de deur op een kiertje. Laat ze daarna volledig afkoelen op een rek.

 

Variatie: wanneer je er tijd voor hebt, laat dan de gedroogde vruchten eerst een half uurtje wellen in het sap van de sinaasappel. Dat geeft een nog smeuïger resultaat.