Humus

 

Ingrediënten

  • Blikje kikkererwten van 400 gram (Gewelde, dus geen droge)
  • 2 flinke scheppen tahini (Sesampasta, bijvoorbeeld zonder zeezout)
  • 1 flinke knoflookteen (of meer, naar smaak)
  • Het sap van 2 citroenen
  • Versgemalen zwarte peper
  • Circa 100 ml olijfolie extra virgine


Bereiden

Laat de kikkererwten uitlekken. Spoel ze desgewenst af. doe ze in de keukenmachine en schep daar 2 eetlepels tahini bij (absoluut niet afgestreken)! Snijd de knoflookteen in wat kleinere stukjes en doe die erbij. Pers de citroenen en voeg het sap toe. Maal er flink wat zwarte peper over. En doe er een klein scheutje olijfolie bij. Sluit de machine en druk ene paar keer op pulsen.
Daarna kun je gaan draaien en terwijl het mengsel draait, voeg je in een straaltje de olie toe, totdat er een smeuïge massa is ontstaan. Proeven of je nog wat wilt toevoegen en in een bakje doen met een deksel om te bewaren.


Smakelijk!

 

humus