Het Vruchtenbrood

Dit is echt een makkelijk recept. Als je het drie keer hebt gedaan dan staat het in tien minuten in
de oven! Je hoeft dan namelijk niets meer af te wegen maar doet het op je gevoel. De verhoudingen maken namelijk niet zo heel veel uit. Dit heerlijke brood kan gewoon niet mislukken.

Snij het in plakken en vries deze in zodat je altijd iets gezonds en voedzaams bij de hand hebt. Het is heerlijk voor bij de koffie in plaats van fabrieksgebak!

 

Ingrediënten

  • 200 gram amandelmeel (of een mix van andere gemalen noten)
  • 50 gram mix van zonnebloempitten en/of pompoenpitten
  • 200 gram kleine stukjes gedroogd fruit (vijgen, rozijnen, abrikozen, dadels enz)
  • 1 geraspte appel
  • Eén eetlepel gesmolten kokosolie
  • 4 eieren
  • Een theelepel kaneel
  • Wat Keltisch zeezout

 

Bereiding

Verwarm de oven op 170 graden.
Doe alle ingrediënten met uitzondering van de kokosolie en eieren in een grote kom. Roer alles goed door elkaar. Klop 4 eieren schuimig in een aparte kom. Voeg dit samen met de gesmolten kokosolie toe aan de noten/vruchtenmix en roer alles goed door elkaar. Doe dit over in een bakblik dat je over de lengte bekleed met bakpapier.
Zet het 20 minuten afgedekt met aluminiumfolie in de oven. Haal daarna de folie eraf en laat het nog 20 minuten in de oven staan. Laat het eerst afkoelen voordat je het in plakken snijdt.


Smakelijk!