Chocolade

 

Ingrediënten

  • 125 ml gesmolten kokosolie (smelten bij de kachel, niet verhitten)
  • 3 el cacaopoeder
  • 1 tl lucumapoeder
  • 1 tl mesquitepoeder
  • handje rozijnen
  • handje zonnebloempitten
  • handje gojibessen
  • el gemalen kokos
  • 1 rijstwafel, verkruimeld
  • 2 el notenpasta

 

Materialen

Chocoladevormpjes of gewoon een bakje wat in de vriezer kan.
Smeltpannetje met schenktuit. De vetten kun je ook smelten in een glas.
Een vriezer nodig om de chocolaatjes of chocoladerepen weer te laten stollen.

 

Bereiden

Leg de chocoladevormen en alle ingrediënten klaar.
Smelt de hoeveelheid kokosvet bij de kachel of au bain marie. Zorg dat dit niet warmer wordt dan 40 graden. Daarmee worden de kwaliteiten van de Raw Food tenietgedaan.
Weeg en meet alle overige ingrediënten af en voeg dit toe aan het gesmolten kokosvet. Roer dit goed door en giet direct in de vorm. Zet de vorm tenminste een half uur in de vriezer of een uur in de koelkast.

 

Tips bij de bereiding van zelfgemaakte chocola:

  1. Varieer er lustig op los met de receptuur.
  2. Kokosvet smelt bij kamertemperatuur en dus ook in je handen.
  3. Voeg cacaoboter toe voor nog meer chocolade smaak.
  4. Varieer binnen de huidige receptuur; doe in een deel van de vormpjes alleen de bessen, een ander deel alleen zaden en ander deel de rijstwafels met notenpasta. Zo krijg je direct verschillende chocolaatjes. Dit presenteert leuk.
  5. De siliconenvormen zijn soms wat lastig in de koeling te krijgen, zonder dat de olie eruit loopt. Plaats de vorm al voor het vullen op een gekoeld bord. Het verplaatsen gaat dan een stuk gemakkelijker en de chocola stolt direct tijdens het vullen van de vormen.
  6. Varieer met de zoetstoffen; stevia, kokosbloesemsuiker
  7. Varieer met de extra smaakstoffen: gemalen kokos, bijenpollen
  8. En overweeg extra gezonde stoffen toe te voegen: maca, mangosteenpoeder, etc.