Champignons uit de oven

 

Ingrediënten

  • 1 bakje champignons
  • 1 sjalotje
  • beetje paneermeel of broodkruim
  • ongeveer 3 eetl pijnboompitten
  • een stukje franse (blauwschimmel)kaas


Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Poets de champignons schoon, snijdt het onderste stukje van de steel af  doe dat weg. Breek daarna de steeltjes van het hoedje af. Maak het sjalotje schoon en snijdt het klein. Doe het in een kom. Snijdt de helft van de champignonstelen fijn en voeg ze toe aan het uitje. Voeg wat paneermeel of brood toe aan het mengsel.
Snijdt van het hoedje een klein kapje af, zodat ze makkelijk op z'n kop kunnen staan. Zet ze op een bakblik. Doe wat pijnboompitten in elk hoedje en leg daarop een klein beetje pesto. Dan schep je het mengsel uit de kom in de hoedjes. Leg op elke champignon een stukje kaas.
Zet ze 10 minuten in de oven. Snel en echt heerlijk!

Als variant kun je eigenlijk alles erin leggen of weglaten. De smaak van een champignon is van zichzelf redelijk neutraal. Mijn ervaring is dat je met geitenkaas een heerlijk zachte champinon krijgt. Dan vind je het wellicht lekker om het uitje weg te laten en wat provencaalse kruiden toe te voegen.
Variant 2 is met zwarte olijven, broodkruim, rode pesto en kaas. Ook erg lekker! 

 

champignons